Silvia Kogelman

NLP therapeut | Lichaamsgericht therapeut | Fysiotherapeut

 

Mix van Methoden

Naast kennis en ervaring uit de NLP en de fysiotherapie, maak ik gebruik van lichaamsgerichte methoden en kennis en inzichten vanuit het systemisch werk. 

 

NLP

 

Neuro Wij nemen informatie op met de 5 zintuigen waarmee wij met de buitenwereld in verbinding staan door te zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

 

Linguïstisch betekent taalkundig. Aan de opgenomen informatie geven we betekenis door de taal waarin wij denken en spreken. Ons taalvermogen ordent onze ervaringen en functioneert als brug tussen het bewuste en het onderbewuste.

  

Programmeren Dit is de manier waarop mensen informatie opnemen, ordenen en weergeven.

 

NLP is een grote gereedschapkist van denkmodellen en technieken ontstaan vanuit de psychologie. Vanuit NLP wordt bestudeerd hoe mensen de wereld waarnemen en er betekenis aan geven. Het geeft inzicht in de manier van denken en handelen van jezelf en dat van een ander.

 

Verschillende NLP-interventies zijn bv. traumaproces, wegnemen van belemmerende overtuigingen, gedachten of emoties, sociaal panorama/ systemisch werk.

 

Lichaamsgerichte methoden         

 

Het lichaam is verbonden met het onbewuste brein. De taal van dit brein zijn onder andere beelden en gevoelens. Door te werken met het onbewuste brein kan in relatieve korte tijd veel ballast worden losgelaten.

Tevens zorgt het voor een herstel van de verbinding tussen verstand en gevoel, waardoor je letterlijk lekker in je vel komt en beter gaat zien wat je wilt bereiken.

 

Medische Hypnose bij Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)   

Dit is een wetenschappelijk bewezen methode voor het behandelen van PDS. Bij PDS is er geen sprake van afwijkingen aan de darmen maar is er sprake van een gestoorde functie. Via medische hypnose kan de functie weer worden genormaliseerd. Door de achterliggende problematiek die zorgen voor verhoogde spanning mee aan te pakken, worden goede resultaten bereikt.

                                                                                                

Fysiotherapeutische achtergrond. Ik richt mij primair op zaken die liggen op het emotionele, mentale, sociale en spirituele vlak. Door mijn zeer ruime ervaring als zelfstandig fysiotherapeut ben ik echter ook in staat te kijken naar de gevolgen op het fysieke vlak. Problemen op het emotionele en mentale vlak komen vaak fysiek tot uiting. Andersom werkt dit ook. Mijn kracht ligt erin om deze zaken te herkennen en er vervolgens concreet iets mee te doen. Als deskundige op bewegingsgebied kan ik beperkende overtuigingen en irreële bewegingsangsten en -fobieën inschatten en weerleggen. 

Ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, en algemene conditieopbouw zijn aspecten die aan de orde kunnen komen bij mijn begeleiding.

  

Mijn stijl omschrijf ik als laagdrempelig, betrokken, direct en respectvol. Op basis van gelijkwaardigheid als individu, waar mogelijk met humor en luchtigheid zul je ervaren dat een sessie niet per definitie ‘zwaar’ hoeft te zijn of te worden gemaakt, om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Samenwerking Ik werk veel en graag samen met verschillende disciplines, zoals fysiotherapeuten, osteopaten, een homeopaat, een kindercoach en interne begeleiders op school en andere vaktherapeuten.

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x